Zucchinibiffar

17 juli ,2022

 

Vegetariska zucchinibiffar som är så enkla att göra  och supergoda, passar nästan till allt och nu är det också säsong för zucchini då får man passa på att laga mat efter säsong.

4

15 min

INGREDIENSER: 

      • 2 stora zucchini
      • 1–2 tsk chiliflakes
      • 1 tsk bakpulver
      • 2 vitlöksklyftor, rivna
      • 2 ägg
      • 2 dl vetemjöl
      • Salt & svartpeppar
      • 2 salladslök
      • Ca 1 dl olja till stekning
      • 1 tsk salt

 

Gör så här:

    1. Börja med att riva zucchini grovt på rivjärn. Salta och lägg på i en sill. Låt stå n
    2. 5–10 minuter och krama sedan ur så mycket vätska som det bara går.
    3. Hacka salladslöken fint. Lägg zucchini i en bunke, tillsätt samtliga ingredienser. Vispa ägg lite lätt i en skål och häll ner. Blanda allt till en jämn smet.
    4. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut biffar med en matsked/glasskopa i flera omgångar och stek dem 2–3 min på varje sida eller tills dem får en fin stekytan. Servera med ris eller bulgur, sallad eller ät som dem är med en kall gräddfil.

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​