- 500 g tomater, valfri sort
- 1 gul lök
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 4 vitlöksklyftor
- 1 krm flingsalt
- 1 krm svartpeppar, nymald
- 3 msk olivolja
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl vatten
- Basilika
Topping:
- Crem fraiche
- Peppar
- Basilika
- Olivolja
- Pumpakärnor
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela tomaterna i bitar och lägg i en ugnsform. Skär paprika, lök i mindre bitar och lägg i formen tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olja, basilika och rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter.
- Späd ut buljongtärningen med 3 dl kokvatten.
- lägg de rostade grönsakerna i en mixer, häll på buljong mixa eller till en slät soppa.
- Servera med en klick creme fresh, ringla över lite olivolja, toppa med svartpeppar och pumpakärnor.