Lins- och Halloumibiffar

17 januari, 2020

 

Linsbiffar med riven halloumi, morötter och zucchini med serveras en söt syrlig dressing. Väldigt god! Passar att servera till potatismos, ris eller hamburgare.  

4

30 min

INGREDIENSER: 

      • 2 lagom stora morötter
      • 1 st. zucchini (ca 360 g)
      • 3 dl röda linser
      •  2 ägg
      •  200 g halloumi
      •  2 finhackad klyfta vitlök
      •  1 mak allkrydda
      •  1 dl majsstärkelse eller
      • 1 dl vetemjöl
      • 1 gul lök
      • En näve persilja, finhackad
      •  1/2 färsk chili
      •  1 hackad röd paprika
      •  Salt och peppar efter smak
      • Olivolja till stekning

      Dressing:
      • 1 chili, röd
      •  2–3 vitlöksklyftor, hackade
      •  Ca 1 dl finhackad färsk persilja
      • 1 nypa salt  
      • Saften av 1 lime
      •  1/2 msk olivolja
      •  2 msk soja
      •  1 msk riven ingefära
      •  1 tsk flytande honung
      •  1–2 msk balsamvinäger


      Gör så här:

      1. Blötlägg linserna i kallt vatten i 1–2 timmar.
      2. Riv zucchinin och strö 1 tsk salt över. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin.
      3. Häll av vattnet och mixa linser till en jämn smet. Häll över smeten i en bunke. Riv halloumi, morötter. Finhacka lök, paprikan, chili och vitlök och vänd ned det i lins smeten. Vänd till slut ned alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
      4. Forma till ca 10–11 biffar. Stek biffarna i generöst med olivolja till gyllene på båda sidor.

        5. Dressing: Skölj, och hacka persilja, chilin och vitlök. Lägg i en skål. Blanda i vinäger, vatten, olja, salt, honung, svartpeppar, soja, sam den hackade persilja (gilla du koriander perfekt att ha i). Rör om, smaka av och ställ i kylen tills det är dags att serveras.

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​