26 mars 2021

Lövbiffswok

En snabblagad lövbiffswok och smakrik med lite hetta. 

Ni kanske kommer reagera att det står bakpulver i ingredienslista. Bikarbonat eller bakpulver kan  användas för att göra köttet mjukare genom att bryta ner proteiner i muskelvävnaden och köttet bli mörare och saftigare. Efter ni har testat kommer ni märka stor skillnad och woken smakar exakt som på asiatiska restauranger.   

ANNONS:​

4-6 port

15 min

INGREDIENSER

  • 1 kg lövbiff
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk bakpulver eller bikarbonat 
  • 1 msk majsstärkelse 
  • Salt & peppar
  • 2 morötter 
  • Olja till stekning
  • 2 rödlök
  • 1 grön paprika 
  • 1 burk bambuskott (400 g)
  • 1 msk farinsocker eller strösocker
  • 1 lagom stor zucchinin
  • salladslök till toppen 

Sås: 

  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 kalvbuljongtärning (löses upp i 1 dl kokvattnet)
  • 3 vitlöksklyftor, pressad 
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk farinsocker eller strösocker  

Gör så här:

  1. Skär lövbiffen i mycket tunna strimlor. Marinera med soja, majsstärkelse, bakpulver, salt och peppar. Låt stå åt sidan.
  2. Skala och skär löken i smala klyftor, skär paprikan, morötter och zucchinin i bitar. Ställ åt sidan.
  3.  Blanda samtliga ingredienser till såsen i en skål. Lös upp buljonger i kokhett vatten  rör ner i såsen. 
  4. Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och stek lövbiffen hastigt på hög värmen 4–5 minuter. Lägg sedan på en tallrik och ställ åt sidan. 
  5. Stek hastigt lök, zucchinin och paprika i samma stekpann 3-5 minuter eller tills dem får en stekytan. Tillsätt bambuskott i slutet.
  6. Vänd tillbaka lövbiffen och häll över såsen, blanda rund. Låt puttra på hög värmen tills såsen tjocknat något ca 5 minuter.
  7. Servera direkt med nykokt ris eller nudlar.  Tips att tillaga risnudlar: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i nudlarna och stäng av platta. Låt stå under lock i 3 minuter. Häll av vattnet och tillsätt sesamolja eller matolja så att de inte klibbar ihop.

ANNONS:​

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template