Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis
JULI 26, 2022
Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis. En riktig klassiker som är så vansinnigt god och går alltid hem hos många. Stor favorit här hemma!
ANNONS:
4 port
25 min
INGREDIENSER
700 g rödspättafileer
1,5 dl vetemjöl
3 ägg
2-3 dl pankoströbröd
Salt, efter smak
Olja till stekning
Remouladsås:
1 ½ dl majonnäs
2 dl crème fraîche
½ dl bostongurka
1 tsk Aromat krydda
2 msk citronsaft
Salt & peppar (efter smak)
Tillbehör:
800 g potatis, färska eller delikates
1-2 tsk flingsalt
1 tek rosmarin
GÖR SÅ HÄR
Remouladsås: Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av salt och peppar och ställ kylen.
Ugnsrostad potatis: Tvätta potatisen ordentligt. Skiva i tunna skivor (skala inte). Lägg i en plåt. Ringla över generös med olja, krydda med salt och rosmarin. Stek in i ugnen i ca 30 minuter på 225 grader. Rör om då och då.
Panering: Ta fram tre st djupa tallrikar och lägg mjöl, uppvispat ägg och panko separata.
Salta fisken. Doppa filéerna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Se till att alla delar täcker fisken ordentligt. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
Stek filébitarna i rikligt med olja på medelhög värme tills paneringen har fått en fin stekyta och fisken är genomstekt.
Servera fisken med remouladsås, potatis och citronklyftor.