Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis

JULI 26, 2022

Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis. En riktig klassiker som är så vansinnigt god och går alltid hem hos många. Stor favorit här hemma!

ANNONS:​

4 port

25 min

INGREDIENSER

  • 700 g rödspättafileer 
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg 
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • Salt, efter smak 
  • Olja till stekning

Remouladsås:

  • 1 ½ dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • ½  dl bostongurka
  • 1 tsk Aromat krydda
  • 2 msk citronsaft
  • Salt & peppar (efter smak) 

Tillbehör:

  • 800 g potatis, färska eller delikates 
  • 1-2 tsk flingsalt
  • 1 tek rosmarin

GÖR SÅ HÄR

  1. Remouladsås: Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av salt och peppar och ställ kylen.
  2. Ugnsrostad potatis: Tvätta potatisen ordentligt. Skiva i tunna skivor (skala inte). Lägg i en plåt. Ringla över generös med olja, krydda med salt och rosmarin. Stek in i ugnen i ca 30 minuter på 225 grader. Rör om då och då.  
  3. Panering: Ta fram tre st djupa tallrikar och lägg mjöl, uppvispat ägg och panko separata.
  4. Salta fisken. Doppa filéerna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Se till att alla delar täcker fisken ordentligt. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  5. Stek filébitarna i rikligt med olja på medelhög värme tills paneringen har fått en fin stekyta och fisken är genomstekt. 
  6. Servera fisken med remouladsås, potatis och citronklyftor. 

Recept som kommer få dig lyckas i köket.