Enkelt recept på amerikanska brownies med extra mycket choklad. Ni som har följt mig här på bloggen vet hur mycket jag älskar choklad, och dessa Brownies är bara för goda.
6-7 bitar
25-30 min
INGREDIENSER
150 g smör
200 mörkt choklad eller ljus
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
Chokladganache :
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 180 grader.
Klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och blanda ner hackade chokladen och låt smält i. Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa lite lätt ägg och socker (för hand). Blanda ner smör och chokladblandningen i äggsmet.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd runt till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter.
Låt brownien svalna helt. Skär sedan i avlånga snittar.
Chokladganache: Finhacka choklad och lägg den i en värmetålig skål.
Koka upp grädde och häll över chokladen och låt stå 2-3 minuter. Rör tills du har fått en slät och fin ganache. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur till den har blivit lite fastare så det går att spritsa, det tar ca 1 timme.
Fyll en spritspåse med chokladganache och spritsa sedan valfria mönster på brownie (jag har använt en tyll som heter Wilton 125).
Förvara brownies i kylen, ta gärna fram en stund innan serveringen.