Saftiga chokladbottnar, len vaniljkräm och sötsyrlig hallonkräm täckt i en chokladsmörkräm. Täckt med chokladglace. En tårta som är svårslagen att motstå.
Att baka tårta kan vara lite pyssligt och många steg som ska göras.
Tips- baka tårtbotten och frysa in om tårtan inte gör på samma dag. Och det gäller samma när det kommer till fyllningar, går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan och förvara i kylen. På så sätt underlättar du din bakning så gör jag iallafall.
För en enklare montering och att tårtan ska bli jämn och stabilt. Montera tårtan i en springform och ställ i kylen över natten, sedan är det bara att spackla och dekorera.
Botten:
Choklad-marängsmörkräm:
Hallonkräm:
Vaniljkräm:
Chokladganache:
Garnering:
Botten
Hallonkräm
Tina hallonen och mixa med en stavmixer till en puré. Häll sedan i en kastrull och blanda purén med övriga ingredienser. Koka upp hallonpurén under omrörning tills krämen har tjocknat. Häll krämen i en skål och låt kallna.
Montera tårta
Chokladganache