Panerad kycklingfilé serveras med ris spetskålssallad och chilli-majo. Enkelt och supergott!
Ca 8-9 bitar
40 min
Ingredienser:
ca 900 g kycklingfilé ( 4 st stora kycklingfiléer)
180 g panko
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
1-2 tsk paprikapulver
1 tsk allkrydda
1 tsk curry
1-2 tsk oregano
1/2 tsk chilipeppar
Ca 2-3 dl olja till friteringen
Chilimajo:
ca 1 dl majonnäs
½ dl sweet chili
1 msk kinesisk soja
Vitkålssallad:
1/2 spetskål
2 msk sesamolja
1 msk soja
1 msk äppelcidervinäger
Salt & svartpeppar efter smak
1 nypa sesamfrö
Gör så här:
Dela kycklingen i mitten (inte hela vägen).
Lägg kycklingbrösten på en skärbräda inplastat i plastfolie och banka dem tunna med en kötthammare eller kavel. Ska var ungefär 1 cm tjockt. Salt och peppar.
Ta fram tre tallrikar, lägg mjölet i av talrika och blanda i kryddor.
Vispa upp ägget i den andra och blanda panko i den tredje. Panera kycklingen först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Upprepa till alla är panerade och lägg dem åt sidan.
Hetta upp oljan i en djup stekpanna, stek filéerna ca 2-3 minuter på varje sidan (testa så att kycklingen är genomstekta).
Lägg de färdigstekta filen på en ugnsgaller och ställ i ugnen på 160 grader i ca 20 minuter (för att behålla filéerna varma och krispiga tills det är dax att serveras).
Chilimajo: Rör samtliga ingredienser till såsen.
Vitkålssallad: Strimla spetskålen fint. Blanda sesamolja, vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd runt och ställ kallt.