Kokostårta med vaniljkräm, grädde och jordgubbar.

FEBRUARI 19, 2021

Lättbakat kokostårta med vaniljkräm, grädde och jordgubbar. Och bästa av allt är det också helt glutenfri.

8-10 bitar

40-60 min

INGREDIENSER

Botten:

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl kokosflingor
  • 1 nypa salt
  • 50 g smör, smält 

Vaniljkräm:

  • 3 dl mjölk
  • 3 st äggulor 
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk maizena (majsstärkelse)
  • 1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker 
  •  30 g smör

Garnering:

 
 
  • 3 dl vispgrädde 
  • 1 dl florsocker 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • Färska jordgubbar  

GÖR SÅ HÄR

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en form 22-24 cm diameter med bakplåtspapper. 
  3. Vispa äggvita till ett skum men en nypa salt. Tillsätt socker och fortsätt vispa till ett fast skum.Tillsätt strösockret lite i taget, fortsätt vispa till en blank och fast maräng.
  4. Blanda ner kokosflingor och smält smör. Vänd försiktig ihop allt.
  5. Klicka ut smeten i formen och grädda i ca 18-20 minuter. Låt sedan svalna en stund i formen.
  6. Vaniljkräm: Koka upp mjölken i en kastrull.
  7. Vispa äggulor, vaniljpasta maizena och socker i en bunke.
  8. Häll mjölken över äggblandningen under vispning. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och låt krämen koka på låg värmen under konstant vispning tills det tjocknar.
  9. Ta bort krämen från plattan och vispa ner smöret.
  10. Häll över krämen i en värmetålig skål, täck över plastfolie och ställ i kylen för att svalna. 
  11. Vispa upp grädde tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
  12. Montera upp tårtan: Lägg botten en serveringsfat. Bre ett lager med vaniljkräm. Spritsa grädden i önskad mönster 
  13. Garnera med färska jordgubbe och bär dekorera tårta med. Ställ i kylen en stund innan servering.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.