JANUARI 18, 2022

Laxpasta i en krämig sås med spenat och soltorkade tomater

Lättlagad och fantastiskt god recept på lax med spenat och soltorkade tomater i en krämig sås. Enkel, snabbt och supergott. Passar bra att servera till pasta.

ANNONS:​

ANNONS:​

4 port

25 min

INGREDIENSER

  • ca 200g  laxfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 st vitlöksklyfta 
  • 8-10 st soltorkade tomater (i olja)
  • ca 100 g färsk babyspenat 
  • 3 dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 msk creme bonjour (vitlök smak)
  • 1 msk tomatpuré
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • olivolja till stekning
  • citronsaft av en 1/2 citron

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen 180 grader
  2. Lägg laxen i en smord ugnssäker form, salta och peppra lite lätt. Ugnsbaka laxen i ca 20 minuter.
  3. Skal och finhacka lök, vitlök. Fräs i en stekpanna i några minuter. Tillsätt tomatpuré, soltorkade tomater (hacka i mindre bitar soltorkade). Låt fräsa en stund.
  4. Tillsätt matlagningsgrädde, créme bonjour och låt sedan puttra 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Lägg i spenaten i såsen och blanda runt. Lägg sedan laxen i såsen och blanda ihop allt. Pressa över citron saften och låt det puttra i 2 minuter.
  6. Koka valfri pasta enligt förpackningsanvisning och servera.

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template