Laxpasta i en krämig sås med spenat och soltorkade tomater
Lättlagad och fantastiskt god recept på lax med spenat och soltorkade tomater i en krämig sås. Enkel, snabbt och supergott. Passar bra att servera till pasta.
ANNONS:
ANNONS:
4 port
25 min
INGREDIENSER
ca 200g laxfiléer
1 gul lök
3 st vitlöksklyfta
8-10 st soltorkade tomater (i olja)
ca 100 g färsk babyspenat
3 dl matlagningsgrädde 15%
2 msk creme bonjour (vitlök smak)
1 msk tomatpuré
salt efter smak
svartpeppar efter smak
olivolja till stekning
citronsaft av en 1/2 citron
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen 180 grader
Lägg laxen i en smord ugnssäker form, salta och peppra lite lätt. Ugnsbaka laxen i ca 20 minuter.
Skal och finhacka lök, vitlök. Fräs i en stekpanna i några minuter. Tillsätt tomatpuré, soltorkade tomater (hacka i mindre bitar soltorkade). Låt fräsa en stund.
Tillsätt matlagningsgrädde, créme bonjour och låt sedan puttra 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i spenaten i såsen och blanda runt. Lägg sedan laxen i såsen och blanda ihop allt. Pressa över citron saften och låt det puttra i 2 minuter.
Koka valfri pasta enligt förpackningsanvisning och servera.