En enkel och riktigt saftig sockerkaka som du lyxa upp med chockad och bär.
6-8 bitar
25-30 min
INGREDIENSER
3 ägg ( gärna ekologiska)
2,5 dl strösocker
100 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma, mald
Garnering:
100 g mörk choklad
0,5 dl vispgrädde
ca 100 g färska blåbär
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en sockerkaksform 1,2 liter med smält smör och bröa med vetemjöl.
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten och vänd försiktigt allt till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitt i ugnen i ca 20-25 minuter ( har ni inte en nordic ware form, då ska kakan gräddas lite längre 34-40 min). Testa med en sticka om kakan är klar den ska kommer ut torr.
Låt kakan svalna i formen en stund.
Chokladganachen: Koka upp grädde i en kastrull. Hacka chokladen och häll över grädde. Rör om tills all choklad är smält.
Stjälp sedan upp kakan på en galler och häll över chokladganachen och toppa med blåbär.