Bakad cheesecake med dulce de leche

JANUARI 16, 2022

Bakad cheesecake med dulce de leche & valnötter Krämig och lyxi cheesecake med dulce de lech och knapriga, lätt rostade valnötter. Smak helt magiskt god!

8-10 bitar

1 tim

Ingredienser:
  • 1 pak Biscoff kex ( 250 g) eller digestivekex 
  • 100  g smör
  • 2 st ägg 
  • 1 äggula
  • 1 dl farinsocker 
  • 1 nypa salt
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 400 g  färskost t.ex. Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ burk dulce de leche (karamelliserad mjölk )

Garnering

  • ca 2 dl hackade valmötet
  • ½ burk dulce de leche (karamelliserad mjölk )

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kläd en springform ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper under och på sidorna av formen, smörj kanterna med smält smör innan.
  3. Mixa kexen i en matberedare kexen till fina smulor. Smält smöret och blanda med kexen till en massa.
  4. Tryck sedan ut smula-massa i formen. Förgrädda skalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt sedan svalna.
  5. Sänk ugnsvärme till 150 grader.
  6. Vispa färskost sockret, vaniljsocker, vetemjöl och  ½ burk dulce de leche. Tillsätt ett ägg i taget och vispa allt på låg hastighet till en är jämn smet.
  7. Häll sedan smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
  8. Stäng av ugnsvärme och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 30 minuter (på så sätt minskas risken för att cheesecake inte ska spricka). 
  9.  Låt cheesecaken svalna helt. Ställ sedan in den i kylskåpet. Låt gärna stå i kylskåpet i minst 4-6  timmar eller över natten, så att den stelnar ordentligt och blir krämig.
  10. Rosta valnötter i en torr stekpanna på låg värme tills dem får lite färg. Låt svalna en stund.
  11. Grovhacka nötterna. Värm upp dulce de lech i en kastrull och låt svalna lite.
  12. Lägg hackade nötter över cheesecake och ringla sedan över dulce de lech. Servera och njut!

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.