Mjuk kaka med blodapelsin och vallmo.

20230113

Mjuk kaka med blodapelsin och vallmo.

En enkel mjukkaka med smak av blodapelsin är både vacker och den smakar ljuvlig. Det är alltid lite spänning att skala en blodapelsin och se hur den ser ut inuti, vissa gånger ser de ut som helt vanlig apelsiner. Men denna gången var alla röda och fina. Det är lycka!

 

Tänk på att använda alla ingredienser i samma temperatur, som t.ex smör, ägg och mjölk.

10-12

45 Min

INGREDIENSER: 

    • 125 g rumsvarmt smör 
    • 2,5 dl socker 
    • 1 nypa salt
    • 3 ägg 
    • 3 dl vetemjöl
    • 2 tsk vaniljsocker 
    • 1,5 tsk bakpulver
    • 1,5 msk vallmo 
    • 1 msk  rivet blodapelsin skal 
    •  3-4 msk färskpressad blodapelsi

     

    Sockerlag
    • 2-3 st blodapelsiner (beror på hur stora de är)  
    • 0,5 dl vatten 
    • 1 dl socker 

     

    Gör såhär:  

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm i diameter med ströbröd eller kokosflingor. 
    2. Tvätta noggrann blodapelsinerna. Skiva dem i tunna skivor.  
    3.  Blanda vatten och socker i en kastrull och lägg ner apelsin skivorna i. Lår koka på svag värme i ca 5-10 minuter, apelsinskivor ska mjukna.
    4. Vispa socker och smör, vispa sedan ett ägg i taget. 
    5. Blanda i de torra ingredienserna (även vallmo) och rör ner i äggsmeten, samt mjölk och pressad blodapelsinjuice och skal. Rör om till en jämn smet. 
    6. Fördela de kokta apelsinskivor i botten av formen och häll över smeten i formen. Grädda i ca 20-25 minuter.
    7. Ta ut låt kakan svalna i formen en stund innan du vänd upp kakan på en serveringsfat.

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​