Pannacotta cheesecake med vit choklad & passionsfrukt
DECEMBER 28, 2021
Gillar du syrliga och fräscha desserter så är denna pannacotta cheesecake något du måste testa! Botten av drömmar, passionsfrukt, lime och vit choklad är en dröm dessert till Nyår.
10-12 st
1 tim
Ingredienser:
Botten
300 g drömmar eller andra kex
75 g smör
Pannacotta
5 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
2 påse vegegel eller 4 st gelatinblad
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
skal & saft av 3 st lime
Passionsfrukt ganache:
200 vit choklad
ca 200 g fryst passionsfrukt i kubb eller 4 st färska passionsfrukt
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Botten: Klä en springform med löstagbar kant 22-24 cm i diameter med bakplåtspapper.
Mixa ellr krossa drömmarna till ett fint smul. Smält smöret och blanda ihop med kaksmulor till en formbar massa, och tryck ut smul-massan i formens. Ställ i kylskåpet under tiden du gör pannacotta.
Pannacotta: Koka upp grädde, vegegel, vaniljsocker och socker i en kastrull under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt limesaft och finriven limeskal och låt stå några minuter.
Sila sedan pannacotta genom en sil och blanda ner gräddfil i den varma gräddblandningen..
Häll den varma pannacotta i pajskalet och låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen för att ställena, det tar ca 3-4 timmar.
Passionsfrukt ganache: Lägg passionsfrukts-kubbar i en kastrull och låt tina upp på låg värmen. Häll i vispgrädde och låt koka upp.
Dra bort kastrullen från värmen. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner i den varma gräddblandningen, rör om tills all choklad är smäll.
Häll passionsfrukt-ganache över pannacotta och ställ in i kylen för att ställa, ca 1 timme. Det går även bra att förbereda i för väg och frysa in (täcka ordentlig formen med plastfolie). Låt sedan tina upp i kylskåpet innan serveringen.