En härlig smaka av apelsin och choklad bitar som bara smälter i munnen. Kombinationen av apelsin och choklad är en stor favorit hos både små som stora.
Dessutom är kakan superenkel att baka, dem flesta ingredienser har man hemma.
10-12
45 Min
INGREDIENSER
150 g smör, rumstempererad
3 st ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
1 apelsin, rivet skal
1 dl apelsinjuicekoncentrat
150 g mörk choklad, grovt hackad
Glasyr:
2 dl florsocker
2-3 msk vatten eller pressad juice av apelsin
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget och fortsätt att vispa till en fluffigt smet.
Blanda de torra ingredienser mjöl, bakpulver och rivet apelsinskal.
Rör försiktigt ner det i smeten, lite åt gången, varva med juicen.
Grovhacka choklad och rör ner den i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en provsticka, den ska komma ut torr. Låt kakan kallna.
Glasyr: Rör ihop pressad saft eller vatten med florsocker.