Chokladtryfflar med kaffesmak som passar perfekt till julfika eller ge bort i julklapp.
Det går att variera i massor av olika smaker om man inte gilla kaffe.
20 bitar
25-30 min
INGREDIENSER
300 g mörkt choklad 70% ( gärna av en bra kvalitét)
1,5 dl vispgrädde
50 smör
1-2 tsk expressen pulver eller snabbkaffe
2 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 dl kakao till garnering
GÖR SÅ HÄR
Koka upp grädde och smör i en kastrull under omrörning. Dra bort kastrullen från värmen.Tillsätt expressen pulver, vaniljsocker och salt.
Hacka chokladen i minsta bitar och lägg i en värmetålig skål.
Häll det varma grädden över chokladen och rör om tills all choklad är smält, (smaksätt med valfri krydda om man inte gillar kaffe).
Låt chokladsmeten stå i kylen i minst 1-2 timmar för att stelna.
Använd en matsked för att ta upp tryffel och rulla till kulor sedan rulla dem i kakaopulver. Förvara i kylskåpen upp till 2 veckor eller i frysen 4-5 månader.