Toscaäpplen

SEPTEMBER 08, 2021

Ugnsbakade äppelhalvor täckt med knäckig toscasmet. Ljuvligt gott tillsammans med en kula vaniljglass.

4 bitar

25-30 min

INGREDIENSER

Ingredienser:
  • 2-3 äpple 
  • 50 smör
  • 2 dl mandelspån
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort från plattan, tillsätt mandelspån, strösocker, vetemjöl och sirap och rör ihop allt. Låt stå åt sidan.
    3. Halvera och kärna ur äpplena. Lägg äppelhalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. 
    4. Fördela smeten på äpplena. 
    5. Baka äpplena i nedre delen av ugnen i ca 20 min eller tills de är helt mjuka och  toscasmeten är gyllene.
    6. Servera med vaniljglass medan äpplen är fortfarande varma och njut!
     
     
     

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.