Den här chokladcheesecake är till dig som aldrig får nog av chockad. Lyxigt god och alldeles för chokladig.
8-10 bitar
1 tim
Ingredienser:
Botten:
2 pack. oreokakor (157 g)
100 g smör
Fyllning:
300 färskost, philadelphia
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
200 g mörk eller mjölkchoklad
Chokladganache:
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk matolja
Dekoration:
6-7 st jordgubbar (doppade i choklad)
½ dl grovhacka choklad
Gör så här:
Botten: Börja med att smälta smöret och låt svalna.
Mixa oreo kex till fint smul i en matberedare, tillsätt smöret och mixa tills det blandats väl.
Fodra en springform med löstagbar kant, 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Tryck ut smulor längs upp med formens kanter och låt sedan stå i kylskåpet.
Fyllning: Hacka choklad och smält över ett vattenbad eller mikro. Låt sedan svalna.
Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och grädde riktigt fast och krämigt i en bunke. Vänd den smälta chokladen och rör om tills all choklad är inblandat. Häll cheesecakes- smeten i formen och ställ i kylen i 4-5 timmar eller över natten för att stelna.
Chokladganachen: Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull. Häll över chokladen och stå någon minut, sedan röra om tills chokladen är smält. Tillsätt olja och rör om. Häll ganachen över cheesecake och dekorera fritt, jag har dekorerat med chokladdoppade jordgubbar och choklad.