Chokladcheesecake

AUGUSTI 02, 2021

Chokladcheesecake med oreobotten.

Den här chokladcheesecake är till dig som aldrig får nog av chockad. Lyxigt god och alldeles för chokladig.

8-10 bitar

1 tim

Ingredienser:

Botten:

  • 2 pack. oreokakor (157 g)
  • 100 g smör 

Fyllning: 

  • 300 färskost, philadelphia
  • 3 dl vispgrädde 
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl florsocker 
  • 200 g mörk eller mjölkchoklad

Chokladganache:

  •  150 g mörk choklad 
  • 1 dl vispgrädde  
  • 1 tsk matolja

Dekoration:

  • 6-7 st  jordgubbar (doppade i choklad) 
  • ½ dl grovhacka choklad 

Gör så här:

  1. Botten: Börja med att smälta smöret och låt svalna.
  2. Mixa oreo kex till fint smul i en matberedare, tillsätt smöret och mixa tills det blandats väl.
  3. Fodra en springform med löstagbar kant, 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Tryck ut smulor längs upp med formens kanter och låt sedan stå i kylskåpet. 
  4. Fyllning: Hacka choklad och smält över ett vattenbad eller mikro. Låt sedan svalna.
  5. Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och grädde riktigt fast och krämigt i en bunke. Vänd den smälta chokladen och rör om tills all choklad är inblandat. Häll cheesecakes- smeten i formen och ställ i kylen i 4-5  timmar eller över natten för att stelna.
  6. Chokladganachen:  Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull. Häll över  chokladen och stå  någon minut,  sedan röra om tills chokladen är  smält.  Tillsätt olja och rör om. Häll ganachen över cheesecake och dekorera fritt, jag har dekorerat med chokladdoppade jordgubbar och choklad. 

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.