Kladdkaka-kakor, som är sega och lagom kladdiga. Kakorna är helt gluten och mjölkfria.
8-10 bitar
25-30 min
INGREDIENSER
3,5 dl florsocker
1,5 dl kakao
1 nypa salt
3 st äggvitor
150 g mörk eller ljus choklad
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke (förutom chokladen).
Tillsätt äggvitan och rör om till en kladdig smet, tillsätt chokladen (grovhacka om du inte använder chokladknappar). Smeten ska lagom kladdig. Ställ bunken i frysen i ca 5 min. det blir lättare att klicka ut kakao.
Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper med bra marginal, för att kakor flyter under gräddningen. Jag gjorde ganska stora och blev 9 sticken.
Grädda i mitten på ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt innan du tar bort dem från plåten. Förvara dem i kylen för extra sega.