Det är enkelt att göra egen glass utan glassmaskin. Vit choklad och jordgubbar är en fantastisk god smakkombination.
Ca 1,5 L glass
40 min
INGREDIENSER
5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
saft + skal från 1 lime
Smaksättning::
200 g vit choklad ( jag har använt Marabous )
Ca 3 dl jordgubbar färska eller frysta
½ dl strösocker
GÖR SÅ HÄR
Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikro. Låt sedan svalna.
Vispa grädden, vaniljsocker och florsocker fluffigt. Blanda ner limesaft + skal och den smälta chokladen, spara ca 1/2 dl för garnering.
Mixa jordgubbar socker med en stavmixer till en puré.
Häll i en form, ca 1 ½ liter eller två.
Häll över jordgubbspurén och ringla den smälta chokladen på. Blanda med en mattkniv (dra i sicksack). Frys 2-3 timmar. Låt stå 30 min i kyl före servering.