Dulce de leche kladdkaka

JUNI 22, 2021

Dulce de leche kladdkaka serveras med salted caramel och lättvispad grädde.

10-12 bitar

25-30 min

INGREDIENSER

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 150 g smör
  • 2 dl karamelliserad mjölk  (Dulce de leche )
  • 2 dl farinsocker
  • 1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. klä en springform 24 cm i diameter, både botten och sidorna av formen med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och låt svalna.
  4. Rör ihop ägg och socker i en bunke för hand  (vispa inte för länge så du inte släpper in luft i smeten).
  5.  Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, tillsätt den smälta smöret, karamelliserad mjölk och rör ihop till en jämnt smet.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20n minuter, när kanterna börjar bli genom-gräddade då är kakan klar och i mitten mjukare när du ska ”skaka” på formen så ska den fortfarande dallra lite.
  7.  Ställ in formen i kylskåpet ca 30-40 minuter  svalna. Du kan även servera kladdkakan ljummen är  lika god. Servera kladdkaka med vispad grädde och kolasås.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.