Dulce de leche kladdkaka serveras med salted caramel och lättvispad grädde.
10-12 bitar
25-30 min
INGREDIENSER
3 dl vetemjöl
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 dl karamelliserad mjölk (Dulce de leche )
2 dl farinsocker
1 nypa salt
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
klä en springform 24 cm i diameter, både botten och sidorna av formen med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker i en bunke för hand (vispa inte för länge så du inte släpper in luft i smeten).
Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, tillsätt den smälta smöret, karamelliserad mjölk och rör ihop till en jämnt smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20n minuter, när kanterna börjar bli genom-gräddade då är kakan klar och i mitten mjukare när du ska ”skaka” på formen så ska den fortfarande dallra lite.
Ställ in formen i kylskåpet ca 30-40 minuter svalna. Du kan även servera kladdkakan ljummen är lika god. Servera kladdkaka med vispad grädde och kolasås.