Cinnamon rolls med dulce de leche

MAJ 21, 2021

Saftiga och fantastiskt goda kanelbullar i långpannan täcks med härlig dulce de leche och toppat med jordnötter. 

Jag har använd en ugnsform 30 x 25  men går bra med vilken form som helst.

15 st

60 Min

   Du behöver
  • 25 g  färsk jäst 
  • 2 ½  dl mjölk, rumstempererat
  • 8-9  dl vetemjöl special 
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk kardemumma mald
  • 100 g smör, rumstempererat
  • ½ dl strösocker
  • ½  farinsocker
  •  1 ägg
        Fyllning:
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk kanel malen
  • 1 ägg till pensling



    Topping  
  • ca ½ burk dulce de leche
  • 1 dl grovhackade jordnötter ( osaltade)









Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke med degvätska. Tillsätt sedan ägg, salt, och socker samt hälften av mjölet och arbeta degen, förhand eller i hushållsassistent. Tillsätt smöret och arbeta in i degen.
  2. Tillsätt resten av mjölet, (lite åt gången) och arbeta ihop i ca 5 minuter till en smidig deg.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter täck med plastfolie. Under tiden gör du fyllningen.
  4. Fyllningen: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen (viktig att smöret är riktigt mjuk).
  5. Kavla ut degen till en platta, 50 x 30 cm och bred på fyllningen. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Dela degen i 15 bitar och lägg bitarna i en formen täkt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 190 grader.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen 25 – 30 minuter, eller tills dem har fått härlig gyllenbrun färg.  Låt bullarna svalna en liten stund.
  8. Topping: Lägg dulce de leche i en skåla och värm upp några sekonder i mikrovågsugn. Bred sedan på  dulce de leche  på varje bulle och toppa med jordnötter. 

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.