Spenat & fetaostpaj på smördeg

MAJ 19, 2021

Spenat paj med fetaost, jalapeños och västerbottensost. Frasigt pajskal och en krämig ostfyllning och jalapeños ger en härlig hetta som påminner mig lite och chili cheese. 

Jag har gjort egen pajdeg men det går lika bra med färdigköpt som finns i kyldisken.

4 port.

60-90 Min

INGREDIENSER

  • 1 förp. färdig smördeg
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraîche 
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 1 gul lök 
  • 200 g babyspenat 
  • ca 2 msk grön pesto 
  • 150 g fetaost
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1 dl parmesanost
  • Olivolja till stekning
  • Salt & peppar  
  • 5-6  st cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader. 

 
 

Lägg pajdegen i pajformen, 24 cm i diametern. Vik in överflödiga deg-kanter. 

Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och fräs den några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ihop ägg och créme fraîche i en skål.. 

Fördela spenaten, smula ner fetaosten. Lägg några tomatskivor på, häll över ägg och créme fraîcheblandningen. och toppa pajen med riven ost och lägg några tomatskivor till,  klicka ut peston.

Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter eller tills pajen fått fin färg.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.