Dessa blåbärsbullar passa så bra att baka i muffinsformar, för att fyllningen stanna kvar i formar och de blir extra saftiga.
Jag har använt de stora muffinsformar.
30 g färsk jäst
3 dl mjölk
11-12 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 nypa salt
150 g smör, rumsvarm
1 st ägg
Fyllning
150 g mjukt smör
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
3 dl frysta blåbär
2 msk florsocker
3 msk maizena
Garnering
Florsocker att muddra över
Värm mjölk tills det är ljummet, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt. Blanda ner hälften av mjölet, tillsätt tärnat (mjuk) smör och ägg.
Tillsätt sedan resten av vetemjöl lite i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa täckt med en plastfolie i bunke i ca 40 minuter.
Blanda smör, socker och vaniljsocker till en krämig fyllning.
Ta upp degen på en mjölad bord och kavla ut till en stor rektangulär platta, ca 1 cm tjock.
Bred över smörkrämen.
Blanda de frysta bär med florsocker och Maizena i en skål.