Rabarber & vit chokladmousse med havrecrumble.

MAJ 09, 2021

Rabarber & vit chokladmousse med havrecrumble. Den här desserten är drömgott, rabarberkompotten passar så bra ihop med söt vit chokladmoussen och knaprigt havresmulor. jag har valt att serveras i glas med du kan lägga upp t.ex i skål eller tallrik, och tänk på att lägga upp precis innan serveringen för att havresmulor inte tappa sin krispighet. 

4 st stora glas eller små 6

25-30 min

INGREDIENSER

Havresmulor

  • 1,5 dl havregryn ( byt till glutenfri)
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 kokosflingor
  • 1 1/2  dl mandelmjöl ( kan byt ut till vanliga mjöl)
  • 75 g smör, kylskåpet kall
  • 3/4 dl strösocker

Rabarberkompott

  • 400 g rabarber
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 msk citronsaft
  • citron skal av 1 citron

Chokladmousse

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g färskost
  • 100 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR

  1. Havregryn-smulor: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till smulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15-20 minuter tills det har fått gyllenbrun färg och blev krispiga. Låt svalna.
  3. Rabarberkompott: Skala rabarbern och dela den i mindre bitar. Lägg de i en kastrull, tillsätt sockret, majsstärkelse, rivet citronskal och saft.
  4. Låt koka på låg värmen, tills rabarbern har mjuknat. Det tar ca 10 minuter. Låt sedan svalna.
  5. Vit chokladmousse: Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna.
  6. Vispa grädden och färskosten fluffigt (inte för hårt vispad) i en bunke. Vänd ner den smälta chokladen lite åt gången och blanda ihop allt. Häll i spritspåse. Varva i portionsglas med rabarber och havresmulor och chokladmoussen.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.