Fluffiga amerikanska pannkakor är alltid uppskattad att servere till helgfrukost.
Ca 25 st
35 min
INGREDIENSER
5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
2 ägg
1 msk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
25 smält smör
Till servering:
Florsocker
Bär
Dadelsirap
GÖR SÅ HÄR
Smält smöret och låt svalna.
Blanda de torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan ner det smälta smöret, mjölk och ett ägg i taget. Vispa till en klumpfri smet ( smeten ska vara ganska tjockt).
Värm upp en stekpanna. Klicka ut ca 1,5 msk smet per pannkaka och grädda ca 1 min på varje sida (pannkakor gräddas utan olja eller smör).
Du kan behöva smöra pannan mellan pannkakorna.
Servera bär, dadelsirap och avsluta med att pudra över florsocker.