Kycklingfilé fylld med spenat och ost som sedan gratineras i ugnen i tomat och- parmesansås. Servera med nykokt pasta.
4 port
45 min
INGREDIENSER
4 kycklingfiléer
ca 100 g babyspenat
150 g riven valfri ost ( jag har använt cheddar hårdost)
Salt & peppar
1 msk smör, till stekning
2 msk olja, till stekning
Tomatsås:
1 burk krossade tomater (400g)
2 msk tomatpure
2 st vitlöksklyftor
½ dl vispgrädde
1 dl vatten
2 tsk torkad eller fryst basilika
2 dl parmesanost, riven
1 grönsaksbuljong
1 msk grön pesto
2 msk kinesisk soja
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingfiléerna längs långsidan men inte helt igenom. Salta och peppra.
Blanda rivet osten i en skål (spara lite till topping). Fyll filéerna och fäst ihop med tandpetare.
Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingfiléerna 1-2 minuter på båda sidor tills de har en stek ytan. Lägg över filéerna på en tallrik- och glöm inte att ta bort tandpetare.
Tomatsås: Koka upp krossade tomaterna, tomatpuré (i samma stekpanna) och krydda med salt, peppar, basilika, smula ner buljongen och pressade vitlöksklyftor. Tillsätt grädde, vatten, soja och pesto. Låt puttra några minuter.
Rör parmesanosten och häll tomatsåsen i ugnsform. Lägg ner filéerna i tomatsåsen och toppa med riven ost och lite spenat. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kycklingen är klar. Riv sedan mera parmesanost på vid serveringen.