En snabblagad lövbiffswok och smakrik med lite hetta.
6 Proportioner
35 Min
INGREDIENSER
1 kg lövbiff
3 msk japansk soja (Kikkoman)
2 tsk bakpulver
1 msk majsstärkelse
Salt & peppar
2 st morötter
Olja till stekning
2 st rödlök
1 grön paprika
1 burk bambuskott (400 g)
1 msk farinsocker eller strösocker
1 lagom stor zucchinin
Salladslök till toppen
SÅS
1,5 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soja
1/2 tsk chilipulver
2 msk majsstärkelse
1 kalvbuljongtärning (löses upp i 1,5 dl kokvattnet)
3 vitlöksklyftor, pressad
1 msk hackad färsk ingefära
2 msk farinsocker eller strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Skär lövbiffen i mycket tunna strimlor. Marinera med soja, majsstärkelse, bakpulver, salt och peppar.
2. Skala löken i smala klyftor, skär paprikan, morötter och zucchinin i bitar. Ställ åt sidan.
3. Lös upp biljongetäninge i 1,5 dl kokt vatten. Blanda samtliga ingredienserna till såsen i en skål.
4. Hetta upp en stekpanna eller wok med oljan och stek lövbiffen på hög värmen 4-5 minuter ( gärna i två omgångar). Lägg sedan på en tallrik och ställ åt sidan.
5. Fräs lök, zucchinin och paprika i samma stekpanna, fräs snabbt så de får bara en stekt ytan.Tillsätt bambuskott vid slutet.
6. Vänd tillbaka lövbiffen och häll över såsen, låt puttra på hög värmen tills såsen tjocknat något.
7. Servera direkt med nykokt ris eller nudlar. Tips att tillaga ris nudlar: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i nudlarna och stäng av platta. Låt stå under lock i 3 minuter. Häll av vattnet och tillsätt sesamolja eller matolja så att de inte klibbar ihop.