Smör och vitlöksstekt torskrygg smaksatt med citron & honung. Så gott.
ANNONS:
4 port
30 min
INGREDIENSER
450 g torskrygg
4 klyftor vitlök
1 citron
1 nypa flingsalt &
Nymalen svartpeppar
1 msk flytande honung
2 msk finhackad gräslök
Olivolja, till stekning
50 g smör, till stekning
GÖR SÅ HÄR
Krydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Låt stå i rumstemperatur en lite sund. (använder du fryst, tina den i kallt vatten i 30 minuter).
Skala och skär vitlök i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna. Fräs vitlöken i olivolja, utan att den får färg.
Tillsätt smöret och stek torskryggen på medelvärmen på båda sidorna. Sänk sedan värmen och låt fisken vila in i rätt temperatur.
Riv citronskal och pressa saften från en citron och ringla över honung. Finhacka gräslöken strö på. Använder du en termometer- innertemperaturen ska vara 50-56 grader.