22 sep 2024 Dubai cheesecaken med pstaschnöt kräm Det går knappast att missa den virala Dubai-chokladen som dyker upp överallt i flödet, både på Insta och TikTok. Men chokladen gav jag mig inte på att göra, däremot när jag såg cheesecaken, då föll jag direkt och var tvungen att testa genast.Alltså, crunchet i fyllningen – jag älskar krisp, så det här var verkligen en cheesecake för mig. Alla pistaschkrämer ser olika ut; vissa är mer gröna i färgen och andra mer bruna, så använd hushållsfärg för att få en grönare färg om du vill. Pistaschkräm finns inte i alla mataffärer, men jag har köpt på Coop och City Gross. Det går även att beställa online. Knafedeg finns att köpas på mellanösterns livsmedelsbutiker i frysdisken och på dem flesta ICA Maxi i kyldisken. 10-12 bitar 1 tim + 3-4 tim INGREDIENSER Botten 400 g Knafedeg (finns på mellanöster affärer) 100 g smör 1 dl florsocker 180 g pistaschnöt kräm ( ca 2 dl) Några droppar grön karamellfärg Cheesecake fyllning: 400 g färskost 3 dl vispgrädde 200 g vit choklad 1 dl pistaschnöt kräm Några droppa grön karamellfärg Lage två av Knafedeg-fyllning: Knafedeg (som du har sparat) 1 dl pistaschnöt kräm 2 msk tahini (sesampasta) Några droppar grön karamellfärg Chokladganache: 200 g ljus choklad 1 dl vispgrädde ½ tsk olja, naturell Dekoration: Hackade pistagenötter Smält vit choklad Smält vit choklad med några droppar grön karamellfärg GÖR SÅ HÄR Klä en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.Hacka knafedegen i mindre bitar. Smält smöret och stek knafedegen på medelvärme tills den blir gyllene. Rör om då och då. Lägg knafedegen i en bunke och spara 1/4 delar av den. Blanda sedan med pistaschnötter, pistagekräm, karamellfärg och florsocker (blanda gärna med händerna så att knafedegen täcks ordentligt). Häll knafedeg-blandningen i formen och tryck ut den jämnt i botten. Ställ formen i kylen. Cheesecake-fyllning: Hacka vit choklad och smält den över ett vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur.Vispa färskosten och grädden till en fast och krämig konsistens (ca 5 minuter på hög hastighet). Tillsätt chokladen, pistage -krämen och karamellfärgen. Fortsätt vispa tills allt är väl blandat. Häll smeten i formen och jämna ut med en matsked. Ställ i kylen och låt stelna i ca 3-4 timmar, men helst över natten. Blanda den resterande knafedegen med ca 1 dl pistagekräm, lite karamellfärg och 2 msk tahini (sesampasta). Blanda allt ordentlig. Lägg över cheesecaken och tryck försiktigt. Chokladganache: Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen är helt smält. Blanda ner oljan och låt svalna en stund i rumstemperatur. Ta ut cheesecaken ur kylen, häll över chokladganachen jämnt och ställ tillbaka i kylen för att stelna. När chokladen har stelnat, lossa cheesecaken från formen och lägg den på ett tårtfat. Garnera gärna med hackade pistaschnötter runt om och på toppen. LADDA NER RECEPTET @zofiaskok Dubai cheesecaken 💚 Det går knappast att missa den virala Dubai-chokladen som dyker upp överallt i flödet, både på Insta och TikTok. Men chokladen gav jag mig inte på att göra, däremot när jag såg cheesecaken, då föll jag direkt och var tvungen att testa genast. Recept i min bio länkad. #foryou #fördig #dubaichocolate #dubaicheesecake #chocolate #cheesecake ♬ Bayen Habeit (Inspired by Amr Diab) – Amr Diab MER RECEPT