Laxsida med asiatiska smaker, blir både saftig och smakrik den kan serveras varm eller kall blir lika god. Enkelt, lättlagad och galet gott!
ANNONS:
4-6 port
15 min
INGREDIENSER
1 laxsida (1 400 g)
3 vitlöksklyfta, finrivet
2 msk kinesisk soja
1/2 dl sweet chilisås
ca 2–3 msk finhackad persilja
1/2 dl olivolja eller rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 msk paprikapulver
1/2 chilifrukt (kan utesluta)
1/2 gul paprika
1 msk sambal
1 msk farinsocker eller honung
1 tsk svartpeppar
Saft av 1 citron
2 krm flingsalt
Garnering:
Sesamfrön
1 citron
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål och ställ åt sidan.
Klä en plåt med dubbla ark-aluminiumfolie och lägg laxsidan på plåten, och vik upp kanterna på folie. Häll över marinaden på hela laxen, toppa med citronskivor och persilja.
Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Testa gärna att laxen är genomstekt. Toppa med finhackad persilja och sesamfrön.