26 februari 2021

Ugnsbakad lax

Laxsida med asiatiska smaker, blir både saftig och smakrik den kan serveras varm eller kall blir lika god. Enkelt, lättlagad och galet gott! 

ANNONS:​

4-6 port

15 min

INGREDIENSER

  • 1 laxsida (1 400 g)
  • 3 vitlöksklyfta, finrivet
  • 2 msk kinesisk soja 
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • ca 2–3 msk finhackad persilja 
  • 1/2 dl olivolja eller rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 chilifrukt (kan utesluta)
  • 1/2 gul paprika
  • 1 msk sambal
  • 1 msk farinsocker eller honung
  • 1 tsk svartpeppar 
  • Saft av 1 citron
  • 2 krm flingsalt 

Garnering:

  • Sesamfrön
  • 1 citron

GÖR SÅ HÄR 

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål och ställ åt sidan.
  3. Klä en plåt med dubbla ark-aluminiumfolie och lägg laxsidan på plåten, och vik upp kanterna på folie. Häll över marinaden på hela laxen, toppa med citronskivor och persilja.
  4. Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Testa gärna att laxen är genomstekt. Toppa med finhackad persilja och sesamfrön.

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template