Choklad-tårta med fluffig chokladganache

FEBRUARI 26, 2021

Det kan aldrig gå fel med choklad, en riktigt chokladtårta som bara smälter i munnen.  Älskar du  choklad,  då är den här  tårtan för dig.

8-10 bitar

25-30 min

INGREDIENSER

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1,5  dl rapsolja
  • 1,5 dl hett bryggkaffe eller hett vatten
  • 100 g choklad
  • 1 dl stark kaffe att pensla bottnar

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde 
  • 200 g mörk eller ljus choklad 
  • 2 dl  nutella

Garnering:

  • ca 30 g choklad   

GÖR SÅ HÄR

Choklad-tårta med fluffig chokladganache Steg
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Klä en springform 24 cm i diameter, fodra även kanten av formen med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Hacka chokladen i mindre bitar.
  5. Rör ihop ägg, yoghurt och olja i ett annat bunke.
  6. Vänd ner det torra ingredienser i vätskan och tillsätt kaffet och fortsätt att vispa till en klumpfri smet. Häll upp smeten i formen och strö över chokladen. 
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna lite i formen. Ta ut och ställ på en galler. När botten har svalnat, dela i mitten till 2.
  8. Fyllning: Grovhacka chokladen och lägg choklad en värmetålig bunke. 
  9. Värm upp grädde i en kastrull och häll över chokladen, rör runt tills allt choklad är smält och ställ i kylen 50-60 minuter. När ganachen har satt sig, vispa den fluffig med en elvisp. 
  10. Montering: Fyll en spritspåse med valfri tyll med chokladganachen.
  11. Lägg en botten på ett tårtfat och pensla med kaffe eller mjölk.
  12. Spritsa eller bre chokladganachen längs botten kant. Fördela nutella i mitten (värm gärna upp  nutella i mikro några sekunder).
  13. Lägg på den andra bottnen. Spritsa chokladganachen längs kanterna- fast två rad.. Fördela nutella  jämnt i mitten. Toppa med finhackad choklad.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.