Det kan aldrig gå fel med choklad, en riktigt chokladtårta som bara smälter i munnen. Älskar du choklad, då är den här tårtan för dig.
8-10 bitar
25-30 min
INGREDIENSER
3 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl naturell yoghurt
1,5 dl rapsolja
1,5 dl hett bryggkaffe eller hett vatten
100 g choklad
1 dl stark kaffe att pensla bottnar
Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g mörk eller ljus choklad
2 dl nutella
Garnering:
ca 30 g choklad
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader
Klä en springform 24 cm i diameter, fodra även kanten av formen med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Hacka chokladen i mindre bitar.
Rör ihop ägg, yoghurt och olja i ett annat bunke.
Vänd ner det torra ingredienser i vätskan och tillsätt kaffet och fortsätt att vispa till en klumpfri smet. Häll upp smeten i formen och strö över chokladen.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna lite i formen. Ta ut och ställ på en galler. När botten har svalnat, dela i mitten till 2.
Fyllning: Grovhacka chokladen och lägg choklad en värmetålig bunke.
Värm upp grädde i en kastrull och häll över chokladen, rör runt tills allt choklad är smält och ställ i kylen 50-60 minuter. När ganachen har satt sig, vispa den fluffig med en elvisp.
Montering: Fyll en spritspåse med valfri tyll med chokladganachen.
Lägg en botten på ett tårtfat och pensla med kaffe eller mjölk.
Spritsa eller bre chokladganachen längs botten kant. Fördela nutella i mitten (värm gärna upp nutella i mikro några sekunder).
Lägg på den andra bottnen. Spritsa chokladganachen längs kanterna- fast två rad.. Fördela nutella jämnt i mitten. Toppa med finhackad choklad.