Fluffig, len och krämig chokladmousse som du gör på mindre än 20 minuter.
Separera äggvitan från äggulan.
Lägg äggulor i en värmetålig skål med 1/2 dl av socker och vaniljextrakt. Sätt skålen i vattenbad, och vispa hela tiden tills alla sockerkristaller har smällt (känn mellan fingrarna så att alla sockerkristaller har smält). Lägg sedan åt sidan.
Häll sedan i den smälta chokladen i äggblandningen och rör ihop allt.
Vispa ihop äggvitorna med salt. Vispa ett skum börjar, tillsätt resten av sockret och fortsätt att vispa till en fluffig maräng.
Vänd ner marängen i chokladsmeten lite i taget. Vänd försiktigt med hjälp av en slickepott. Fyll sedan portionsglas och ställ i kylen. Låt moussen ställa 1-2 timmar. Server med lättvispad grädde och hallon.
Ta gärna fram moussen ca 20 minuter innan servering.