Tiramisu i glas

FEBRUARI 06, 2021

Klassisk tiramisu som gör succé varje gång speciellt om man älskar kaffe.

4 stora glas eller 6 små

60 min

INGREDIENSER

  • ca 18  saviardokex
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl vispad grädde
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Kaffe

  • 3 dl stark bryggkaffe
  • 2 msk strösockerGarnering:
  • Ca 1 msk  kakao

GÖR SÅ HÄR

  1. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt i en bunke.
  2. Vispa upp grädde i en annan bunke, ganska lättvispad och krämig.
  3. Vispa mascarpone och vaniljsocker krämig. Blanda in äggsmeten därefter vispgrädden, och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
  4.  Häll kaffet i ett skål och rör ner socker.
  5. Montering: Bryt kexen i mindre bitar och doppa snabbt i kaffe och  lägg i botten av glaset.  Lägg eller spritsa på ett lager med tiramisukräm, sen gör du samma sak igen. Ställ in i kylen ca 30-40 minuter. Ta sedan ut och pudra på kakao innan serveringen.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.