Klassisk tiramisu som gör succé varje gång speciellt om man älskar kaffe.
4 stora glas eller 6 små
60 min
INGREDIENSER
ca 18 saviardokex
250 g mascarpone
3 dl vispad grädde
3 st äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Kaffe
3 dl stark bryggkaffe
2 msk strösockerGarnering:
Ca 1 msk kakao
GÖR SÅ HÄR
Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt i en bunke.
Vispa upp grädde i en annan bunke, ganska lättvispad och krämig.
Vispa mascarpone och vaniljsocker krämig. Blanda in äggsmeten därefter vispgrädden, och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
Häll kaffet i ett skål och rör ner socker.
Montering: Bryt kexen i mindre bitar och doppa snabbt i kaffe och lägg i botten av glaset. Lägg eller spritsa på ett lager med tiramisukräm, sen gör du samma sak igen. Ställ in i kylen ca 30-40 minuter. Ta sedan ut och pudra på kakao innan serveringen.