Glutenfri chokladkaka gjort på nötter, kokos, havregryn och dadlar och en härlig chokladfrosting. En riktigt smarrig och så enkel att göra!
8-10 bitar
40-60 min
INGREDIENSER
2 dl glutenfri havregryn
2 dl kokosflingor
ca 2,5 dl sötmandlar, hasselnötter och valnötter
2 msk kokosolja
Ca 15-17 st färska urkärnade dadlar
1 dl kokhett vatten
Chokladfrosting
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
150 g färskost t.ex Philadelphia naturell
150 g mörk choklad 70%
2 tsk vaniljsocker
Dekoration
Hallon
ca 25 g nugat
50 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
Börja med att blottlägga dadlar i kokt vatten ca 5 minuter.
Rosta alla nötter i en stekpanna på medelvärme. Havregryn och kokosflingor rostar du separat, rosta tills dem har fått en fin färg. Låt sedan svalna.
Mixa sedan allt i en matberedare/mixer ganska grovt, tillsätt kokosolja, dadlar och mixa till allt till en massa.
Klä hjärtformad springform 24 cm med bakplåtspappret längst med kanter, (för att bakplåtspapper ska sitta fast, pensla formen med smält smör innan).
Häll nött-massan i formen och tryck ut jämt med en matsked/slickepott. Ställ i kylen.
Chokladfrosting: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm upp 1 dl av grädden och häll över chokladen och rör om tills allt har smält. Låt sedan svalna.
Vispa ihop färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker till en krämig konsistens. Häll ner den smälta choklad och vänd försiktig med en slickepott så att allt går ihop.
Bre en lager av chokladfrosting på botten. Resten av chokladfrosting fyller du i en spritspåse och spritsa valfria mönster på.
Smält choklad i mikro och ringla sedan över kakan med en sked. Dekorera med hallon och hyvlad nugat choklad.