Glutenfri chokladkaka

FEBRUARI 01, 2021

Glutenfri chokladkaka gjort på nötter, kokos, havregryn och dadlar och en härlig chokladfrosting.  En riktigt smarrig och så
enkel att göra!

8-10 bitar

40-60 min

INGREDIENSER

  • 2 dl glutenfri havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • ca 2,5 dl sötmandlar, hasselnötter och valnötter
  • 2 msk kokosolja
  • Ca 15-17 st färska urkärnade dadlar
  • 1 dl kokhett vatten

Chokladfrosting

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 150 g färskost  t.ex Philadelphia naturell
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 2 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • Hallon
  • ca 25 g nugat
  • 50 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att blottlägga dadlar i kokt vatten ca 5 minuter.
  2. Rosta alla nötter i en stekpanna på medelvärme. Havregryn och kokosflingor rostar du separat, rosta tills dem har fått en fin färg. Låt sedan svalna.
  3. Mixa sedan allt i en matberedare/mixer ganska grovt, tillsätt kokosolja, dadlar och mixa till allt till en massa.
  4. Klä hjärtformad springform 24 cm med bakplåtspappret längst med kanter, (för att bakplåtspapper ska sitta fast, pensla formen med smält smör innan).
  5. Häll nött-massan i formen och tryck ut jämt med en matsked/slickepott. Ställ i kylen.
  6. Chokladfrosting: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm upp 1 dl av grädden och häll över chokladen och rör om tills allt har smält. Låt sedan svalna.
  7.  Vispa ihop färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker  till en krämig konsistens. Häll ner den smälta choklad och vänd försiktig med en slickepott så att allt går ihop.
  8. Bre en lager av chokladfrosting på botten. Resten av chokladfrosting fyller du i en spritspåse och spritsa  valfria mönster på.
  9. Smält choklad i mikro och ringla sedan över kakan med en sked. Dekorera med hallon och hyvlad nugat choklad.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.