Lyxiga havrebollar doppade i choklad. Dessa havrebollarna påminner mig lite om Delicatobollar eftersom havregrynen är fin mixat. Det blir mycket godare när man mixa havre, dem blir liksom fylligare och krämigare ljuvlig goda.
15 bitar
25-30 min
INGREDIENSER
Ingredienser:
4 dl havregryn
100 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 msk kakao
3 msk varmt starkt kaffe
2 msk koksolja
2 tsk vaniljsocker
Till doppning
100 g mörk choklad eller ljus
1 tsk matolja
1/2 dl riven kokos
GÖR SÅ HÄR
Börja med att mixa havregrynen till fina smulor i en matberdare.
Vispa smör, kokosolja, vaniljsocker och florsockret krämig med elvisp. Tillsätt, kakao, havregryn och den varma kaffet och blanda allt till en kladdig smet.
Ställ smeten i kylen ca 20 minuter.
Fyll chokladboll-smet i en spritspåse och spritsa på en bakplåtspapper som forma till bollar eller forma med händerna.
Doppning: Smält chokladsorterna försiktigt i mikron eller över vattenbad. Blanda ner olja och låt svalna lite.
Doppa bollarna i den smälta chokladen med hjälp av två st. gafflar och strö sedan snabbt kokos på. Ställ gärna in i kylen en stund innan servering, det går även bra att frysa in chokladbollar.