Pannacotta cheesecake med lime & vit choklad är fantastiskt god. Älskar syrliga desserter.
10-12 st
1 tim
Ingredienser:
Pajskalet:
12 digestivekex
75 g smör, smält
Pannacotta:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 dl mjölk
100 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
3 st lime saft + skal utav en lime
Gör så här:
Mixa kexen till ett smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop till en massa.
Tryck ut kexmassan i botten på en pajformen och längst upp med kanter. Jag har använt en rektangulär pajform med avtagbar botten 35×11 cm. Låt sedan pajskalet stå i kylen 10-15 minuter.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten låt stå 5-10 minuter.
Häll grädde, mjölk och socker i en kastrull koka på svag värme tills sockret har löst sig, tillsätt limesaft och riv limeskal i.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i den varma grädde. Ta bort kastrullen från plattan lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält och låt sedan svalna.
Ta ut pajskalet ur kylen häll i den varma pannacotta och ställ tillbaka för att stelna minst 2-3 timmar eller tills den har stelnat.