Pannacotta cheesecake med vit choklad

JUNI 09, 2021

Pannacotta cheesecake med lime & vit choklad är fantastiskt god. Älskar syrliga desserter.

10-12 st

1 tim

Ingredienser:

Pajskalet:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör, smält

    Pannacotta:

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st lime saft + skal utav en lime

Gör så här:

  1. Mixa kexen till ett smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop till en massa.
  2. Tryck ut kexmassan i botten på en pajformen och längst upp med kanter. Jag har använt en rektangulär pajform med avtagbar botten 35×11 cm.  Låt sedan pajskalet stå i kylen 10-15 minuter.
  3. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten låt stå 5-10 minuter.
  4. Häll grädde, mjölk och socker i en kastrull koka på svag värme tills sockret har löst sig, tillsätt limesaft och riv limeskal i.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i den varma grädde. Ta bort kastrullen från plattan lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält och låt sedan svalna.
  6. Ta ut pajskalet ur kylen häll i den varma pannacotta och ställ tillbaka för att stelna minst 2-3 timmar eller tills den har stelnat.
  7. Dekorera med riven vit choklad och lime skivor.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.