Het asiatisk kyckling med risnudlar 🌶🍜 Röd curry med kyckling, kokosmjölk och risnudlar är lite som en kombination av soppa och gryta som är fylld av goda smaker. Super gott!
ANNONS:
6 Proportioner
30 Min
INGREDIENSER
ca 400 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk (400ml)
1 gul paprika
1 tsk chilipulver
1/2 purjolök
1 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor, pressad
1 msk röd currypasta
1 dl sweet chili
2 tsk curry
ca 1 tsk chili flakes
1 tsk gurkmeja
2 st buljongtärningar
2 dl kokt vatten
200 g sockerärtor (fryst)
ca 3 msk olja till stekning
2 msk sesamolja
ATT SERVERA MED
1 pack risnudlar ( 300 g)
1 klick smör
1/2 dl japansk soja
3-4 msk sesamolja eller matolja
GÖR SÅ HÄR
1. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skiva purjolöken tunt och skär paprika i bitar.
2. Stek kycklingfiléer i en riktigt hett djup stekpanna/gryta tillsammans med vitlök.
3. Tillsätt samtliga kryddor.
4. Lägg i alla grönsakerna (förutom purjolöken) och fräs hastigt några minuter.
5. Rör ner röd currypasta, sweet chili, kokosmjölk och buljongtärning som du späder i 2 dl kokt vatten. Låt sjuda i 2-3 minuter. Dra bort från värmen och tillsätt purjolök
6. Risnudlar: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i nudlarna och stäng av platta. Låt stå under lock i 3-5 minuter. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten.
7. Stek nudlar med klick smör. Smaksatt med japansk soja och sesamolja eller matolja så att de inte klibbar ihop.