DECEMBER 28, 2020

Recept på:

Baklava

Baklava är väldig populärt  i Balkan, Turkiet och Mellanöstern  och man kan göra på så många olika sätt med olika fyllningar och former. Jag personlig gillar valnötter och toppad med pistagenötter. I Balkan länder serveras baklava på varenda café typ som kanelbullar här i Sverige.

Till er som inte vet vad baklava är- baklava görs på färsk filodeg, fylld med olika sorters nötter och doppad i sockerlag, man kan säga att den är väldig sött.

Ca 15 St

45 Min

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

ANNONS:​

Du kanske också gillar

Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Tonfiskröra Zofias kök
potatisbullar med ost och panko.
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Brushetta zofias kök
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Curry kycklingröra
Pizza på potatis
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
turkisk bulgursallad -zofias kök
kryddiga klyftpotatis
entrecôte
Inbakad getost i filodeg
potatissallad Zofias kök
Jasminris-till asiatiska matträtter
Tandoori kycklingspett
potatissallad med purjolök Zofias kök
Krämig potatisgratäng
Indiskt ris -Zofias kök
Fluffigt ris Zofias kök
tsatsiki Zofias kök
Pizzabrös zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
Glaserade morötte Zofias kök
snabb bearnaisesås
brysselkål med parmesanost och panko
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Smördegspaj med kantareller
Små cheesecake

Recept som kommer få dig lyckas i köket.