Krämig cheesecake med nötig och krispig botten som smaka exakt Rerrero. Gillar du Ferrero rocher då kommer du älskar denna cheesecake!
10-12 st
1 tim
Ingredienser:
Botten
16-17 st digestivekex
100 g hasselnötter ( gärna rostade)
1 dl nutella
75 g smör, smält
Fyllning
400 g Philadelphia (naturell)
100 g mörkt choklad
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 dl florsockret
Chokladganachen:
1 dl vispgrädde
200 g Marabou Schweizernöt
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 msk kakaopulver
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl hasselnötter
10 st Ferrero rocher bollar
Gör så här:
Botten: Klä en springform 24 cm diameter med bakplåtspapper både botten och sidor.
Mixa kexen och nötter till ett fint smul i matberedare/mixer.
Blanda ihop med kexsmulor med smält smör och Nutella till en formbar massa.
Tryck ut sedan kexmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked.
Ställ formen i frysen under tiden du gör fyllningen.
Fyllning: Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en skål. Smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugn, Låt svalna. Rör om då, då.
Vispa ihop färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker till en fast och krämigt konsistens. Häll i den smälta chokladen samtidigt som du vispa, lite åt gången.
Bre ut fyllningen över cheesecake-botten i ett jämnt lager och ställ i kylskåpet under tiden du förbereder chokladganachen.
Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. koka upp grädde i en kastrull och häll sedan över chokladen. Låt stå i några minuter. Rör om tills all choklad är smält .
Häll chokladganachen på cheesecake och ställ tillbaka formen i kylen. Låt cheesecake stå i kylskåpet minst 2 timme. Garnering
Vispa grädde tillsammans kakao, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ganska fast. Fyll en spritspåsen och spritsa valfria mönster på din cheesecake. Dekorerar med ferrero bollar och hackade hasselnötter.