Chokladkola doppad i choklad det blir dubbel så gott.
25 bitar
40-60min
INGREDIENSER
2 dl strösocker
2 dl grädde
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 Nypa salt
50 g smör
Garnering:
150 g mörkt choklad
1 tsk olja, naturell
flingsalt till topping
GÖR SÅ HÄR
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Låt puttra tills kolan uppnår 125 grader, rör om då och då.
Stäng av plattan. Blanda ner smöret och rör tills det är smält. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och rör om alla till en ställ kola.
Häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper ca. 20×20 cm i diameter eller brödform ca 1,5 liters. Låt kolan sedan kolan stelna i kylen, gärna över natten.
Skär kolan i lagom stora bitar och ställ sedan tillbaka i kylen under tiden du smälter chokladen.
Grovhacka chokladen och smält i mikro eller över ett vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Doppa kola i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg på ett bakplåtspapper för att stelna.