DECEMBER 07, 2020

Chokladdoppad kola

Chokladkola doppad i choklad det blir dubbel så gott.

25 bitar

40-60min

INGREDIENSER

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 Nypa salt
  • 50 g smör

Garnering:

  • 150 g mörkt choklad
  • 1 tsk olja, naturell
  • flingsalt till topping

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Låt puttra tills kolan uppnår 125 grader, rör om då och då.
  2. Stäng av plattan. Blanda ner smöret och rör  tills det är smält. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och rör om alla till en ställ kola.
  3. Häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper ca. 20×20 cm i diameter eller brödform ca 1,5 liters. Låt kolan sedan kolan stelna i kylen, gärna över natten.
  4. Skär kolan i lagom stora bitar och ställ sedan tillbaka i kylen under tiden du smälter chokladen.
  5. Grovhacka chokladen och smält i mikro eller över ett vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Doppa kola i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg på ett bakplåtspapper för att stelna.
  6. Förvara kolan i en burk i kylen.

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template