Pannacotta cheesecake med passionsfrukt & vit choklad
DECEMBER 05, 2020
Älskar du pannacotta? Då måste du testa den här cheesecake. Så otroligt god, syrlig, söt, fräsch. Passionsfrukt och vit choklad är en höjdare i desserter.
10-12 st
1 tim
Ingredienser:
Botten
ca 17-18 st digestivekex
75 g smör
Pannacotta
5 dl vispgrädde
3 dl gräddfil
2 påse vegegel eller 4 st gelatinblad
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Skal & saft av 3 st lime
Passionsfrukt ganache:
200 vit choklad
Ca 200 g fryst passionsfrukt
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä en springform med löstagbar kant 22-23 cm i diameter med bakplåtspapper.
Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Smält smöret i mikro eller i en kastrull och blanda ihop kexsmulor.
Pannacotta: Blanda samman grädde, vegegel, vaniljsocker och socker i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt limesaft och riven limeskal och låt stå en lite stunt. Sila sedan pannacotta genom en sil och blanda ner gräddfil i den varma grädden.
Häll den varma gräddblandningen i pajskalet och låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen för att ställena, det tar ca 2-3 tim.
Passionsfrukt ganache: Lägg passionsfrukts-kubbar i en kastrull och låt tina upp på låg värmen. Tillsätt vispgrädde och koka upp. Grovhacka chokladen och rör ner i den varma gräddblandningen, rör om tills all choklad är smälla.
Häll choklad- och passionsfrukt ganache över pannacotta och ställ in i kylen för att ställa lite.
Garnering: Hyvla eller hacka chokladen i mindre bitar och dekorera runt cheesecake.