Pannacotta cheesecake med passionsfrukt & vit choklad

DECEMBER 05, 2020

Älskar du pannacotta? Då måste du testa den här cheesecake. Så otroligt god, syrlig, söt, fräsch. Passionsfrukt och vit choklad är en höjdare i desserter.

10-12 st

1 tim

Ingredienser:

Botten
  • ca 17-18 st digestivekex
  • 75 g smör

Pannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl gräddfil
  • 2 påse vegegel eller 4 st gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal &  saft av 3 st lime
Passionsfrukt ganache:
  • 200 vit choklad 
  • Ca 200 g fryst passionsfrukt
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Klä en springform med löstagbar kant 22-23 cm i diameter med bakplåtspapper.
  2. Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Smält smöret i mikro eller i en kastrull  och blanda ihop kexsmulor.
  3. Pannacotta: Blanda samman grädde, vegegel, vaniljsocker och socker i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt limesaft och riven limeskal och låt stå en lite stunt. Sila sedan pannacotta genom en sil och blanda ner gräddfil i den varma grädden.
  4. Häll den varma gräddblandningen i pajskalet och låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen för att ställena, det tar ca 2-3 tim.
  5. Passionsfrukt ganache: Lägg passionsfrukts-kubbar i en kastrull och låt tina upp på låg värmen. Tillsätt vispgrädde och koka upp. Grovhacka chokladen och rör ner i den varma gräddblandningen, rör om tills all choklad är smälla.
  6. Häll choklad- och  passionsfrukt ganache över pannacotta och ställ in i kylen för att ställa lite.
  7. Garnering: Hyvla eller hacka chokladen i mindre bitar och dekorera runt cheesecake. 

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.