Mjuk pepparkaka med kardemumma frosting. Klassiska smaker med allt tillsammans smaka ljuvligt gott.
Att tänka på– viktigt att både smör och Philadelphiaost är rumsvarm till frosting
10-12
45 Min
INGREDIENSER
Kaka
3 st ägg
2 dl strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
Cream cheese frosting:
300 g färskost, rumsvarmt
150 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en formen 22-24 cm i diameter (jag har använt kokosflingor).
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt i en bunke.
Blanda de torra ingredienser i en bunke.
Rör ner mjölk och samt de torra ingredienserna i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna på galler.
När kakan har svalnat dela den i två.
Cream cheese frosting:
Vispa smöret i några minuter. Tillsätt florsockret och vaniljsockret och vispa i ett par minuter till. Tillsätt färskost och vispa till en krämig frosting.
Fyll en spritspåse med tyll eller bre en lag med frostingen. Lägg på andra delen och spritsa resten av frostingen. Pudra med florsocker.
Ställ kaka i kylen. Ta fram ca 30 minuter innan servering.