Choklad sufflé

DECEMBER 03, 2020

En sufflé ska få yta men inuti ska den vara fluffig och krämig i konsistensen.

Chokladsufflé är fantastiskt god, smaka bäst när den är fortfarande lite ljummen med en glasskula på eller med hallonspegel. Följ dessa steg i receptet så kommer du få en perfekt resultat. 

4 portioner

25-30 min

INGREDIENSER

  • 2 msk smör (till formar)
  • 2 msk socker (till formar)
  • 0.5 dl socker
  • 1/3 dl kakao ( bra kvalité )
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl varmt vatten
  • Nypa salt
  • 100 g mörk choklad  (70%)
  • 2 äggulor
  • 3 äggvitor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Smöra och sockra små portionsformar.

3. Koka upp grädden i en kastrull och ställ det åt sidan. Lägg ner chokladen  i den varma grädde och rör tills allt choklad har smält. Tillsätt kakaopulver, vatten  och rör om till en klumpfri chokladsmet.

4. Delar – äggvitan och äggulan.

5. Lägg äggvita i ett rostfri bunke, börja  vispa på låg hastighet med salt i.  När det börja skumma tillsätter du socker och öka sedan hastighet, vispa till en fluffig maräng.

6.Rör ner äggula i chokladsmeten.  Blanda en lite del av marängen i chokladsmeten sedan vänd försiktigt ner chokladsmeten i marängen och rör om försiktig  tills du får en jämn och fluffig smet. ( Rör försiktigt, det är viktigt att inte äggvitan ”slås” sönder för mycket. )

7. Fördela smeten i formarna. Dra din tumfinger runt formens kant så du får en jämn ytan. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

8. Servera gärna med glass, hasselnötter eller hallonspegel

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.