En sufflé ska få yta men inuti ska den vara fluffig och krämig i konsistensen.
Chokladsufflé är fantastiskt god, smaka bäst när den är fortfarande lite ljummen med en glasskula på eller med hallonspegel. Följ dessa steg i receptet så kommer du få en perfekt resultat.
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Smöra och sockra små portionsformar.
3. Koka upp grädden i en kastrull och ställ det åt sidan. Lägg ner chokladen i den varma grädde och rör tills allt choklad har smält. Tillsätt kakaopulver, vatten och rör om till en klumpfri chokladsmet.
4. Delar – äggvitan och äggulan.
5. Lägg äggvita i ett rostfri bunke, börja vispa på låg hastighet med salt i. När det börja skumma tillsätter du socker och öka sedan hastighet, vispa till en fluffig maräng.
6.Rör ner äggula i chokladsmeten. Blanda en lite del av marängen i chokladsmeten sedan vänd försiktigt ner chokladsmeten i marängen och rör om försiktig tills du får en jämn och fluffig smet. ( Rör försiktigt, det är viktigt att inte äggvitan ”slås” sönder för mycket. )
7. Fördela smeten i formarna. Dra din tumfinger runt formens kant så du får en jämn ytan. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
8. Servera gärna med glass, hasselnötter eller hallonspegel