Saffranspannacotta toppad med salt lakris

NOVEMBER 14, 2020

Saffranspannacotta poppad SALTLAKRITS som är supersalta, doppade i belgisk choklad från ”Svenskjävlar” Så gott!

6 port

60 min

INGREDIENSER

    • 4 dl vispgrädde
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 3 gelatinblad
    • 1/2 paket saffran ( 0,5 g)
    • 2 msk strösocker
    • 1 tsk vaniljsocker
    Garnering:
    • Färska hallon
    • Lakrits

GÖR SÅ HÄR

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
  2. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  3. Lyft upp gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Tillsätt vaniljsockret och låt stå en lite stund.
  4. Blanda ner yoghurt.
  5. Häll upp i glas. Låt stelna i kylen i minst 2-3 timmar i kylen. Garnera med lakrits och färska hallon och njut.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.