Kolasås: Blanda alla ingredienser (förutom smöret) i en tjockbottnad kastrull och koka ihop under omrörning på medelvärme i ca. 5 minuter eller om du ha en termometer till 110–115 grader.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smör, lite åt gången (se video). Låt svalna i rumstemperatur.
Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg muffinsformar i en plåt.
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda med kanel och socker. Ställ åt sidan.
Vispa smör och socker med elvisp tills det är vitt och poröst. Vispa ner ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.
Blanda ihop de torra ingredienser och vänd ner i smeten. Blanda med en slickepott till en klumpfri smet. Tillsätt yoghurt, finrivet skal och rör om.
Tillsätt 1/2 del av äppelbitarna i smeten och klicka ut smeten i muffinsformar ungefär 2/3 del.
Bland ca 1-2 msk citronkola i äpplena och toppa på muffinsar. Strössla på råsocker.
Grädda muffinsen i ca 20-25 minuter. Testa med en provsticka om de är klara. Ta ut och ringla över citronkola och pudra med florsocker.
1 kg lax
1 nypa salt
100 g soltorkade tomater i olja
1 dl creme fraiche
1 msk grön pesto
2 st vitlöksklyftor
50 g riven parmesanost
2 msk olivolja
Några blad färsk basilika
PANERING
1 ½ dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1 ½ msk paprikapulver
Salt & peppar
1/2 tsk chilipulver
2 tsk grillkydda
SÅS
2 vitlöksklyfta, riven
2 dl sweet chilli
2 mak ostronsås
1 msk ingefära, riven
½ dl ketchup
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk farinsocker eller strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Dela kycklingen i munsbitar. Blanda yoghurt, vitlök och salta. Vänd runt kycklingen i marinaden.
PANERING
Panering:Blanda ihop alla ingredienser till paneringen i en djup skål och vänd kycklingen bitar runt så att den täcks överallt. Ställ åt sida.
FRITERA
Hetta upp olja i en djup kastrull. Fritera kycklingen i flera omgångar tills de är riktigt gyllenbruna och krispiga ( ca 2 min). Ställ på en hushållspapper och låt olja rinna av.
SÅS
3. Blanda ihop samtliga ingredienserna till såsen i en skål.
4. Hetta upp en djup stekpanna med olja. Häll i såsen och låt kokas hastigt på hög värme. Lägg den friterade kycklingen i pannan och vänd runt så att de täcks helt. Toppa med salladslök och strö sesamfrön över. Servera med ris eller i en salladsblad.