Focaccia med fetaost

JULI 29, 2020

Ett perfekt bröd som tillbehör till middagen eller  bara ställa fram  på din buffé och det bästa med focaccia är att man kan göra så många varianter av, jag personligen gillar olika färska örter och  jag har nästan alltid fetaost i min focaccia. Focaccia får jag aldrig få nog av..så gott! 

4-6

1,5 h

 

Ingredienser:

  • 7 dl vetemjöl special
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 msk salt
Fyllning:
  • 200 g körsbärstomater (på kvist)
  • 1  gul paprika
  • ca 100 g gröna oliver
  • ca 200 g fetaost
  • 1 dl olivolja till utbakning
  • Flingsalt  (att strö på)
  • 2-3  kvist färsk rosmarin
  • 1  msk  hackad persilja
  • 1 tsk oregano, torkad

Gör så här:

  1. Lös upp jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  2. Tillsätt lite vetemjöl  åt gången och arbeta  till en smidig  deg. Knåda degen i ca  5 min. Det är viktigt att degen känns elastisk.
  3. Låt degen  jäsa till dubbel storlek täckt med plastfolie i  40 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar ( om du väljer att göra två små),  knåda den lite och lägg på två smorda plåtar med lite flingsalt i botten.
  5. Platta ut degarna tills de är ca  1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk i  30 minuter
  6. Värm upp ugnen på 200 grader.
  7. Tryck djupa hål med fingrarna jämnt över degen och ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  8. Tryck in tomaterna, fetaost, oliver och toppa med olivolja, flingsalt  och färsk örter
  9. Grädda brödet i mitten av ugnen , ca 12-15 minuter eller tills det är gyllenbrun.

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.