Kesobröd med paprika & soltorkade tomater är verkligen super gott, perfekt att äta till frukost eller till mellanmål.
12 st
60min
Ingredienser:
500 g keso
7,5 dl havregryn
5 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 paprika finhackad
Ca 7-8 soltorkade tomater, strimlad
Garnering
1 msk chiafrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg alla ingredienser i en bunke (förutom paprika och soltorkade tomater) och mixa med en stavmixer.
Finhacka paprika, strimla soltorkade tomater och blanda sedan i degen.
Använd två st skedar för att forma till va 12 smås frallor eller blöta dina händ med lite med vatten och forma till frallor.
Lägg bullarna på två st plåtar klädd med bakplåtspapper. Toppa med chiafrön.
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter eller tills frallorna fått fin färg och släpper lätt från bakpappret då är dem klara. Låt svalna på plåten. Förvaras i kylen.
ANNONS:
INGREDIENSER
400 g färsk filodeg
220 smör
220 smör
SIRAP
3 1/2 dl strösocker
3 dl vatten
Citronsaft av 1/2 citron + skal
1 kanelstång
1 tsk vaniljsocker
FYLLNING
Ca 3 dl finhackade valnötter
GÖR SÅ HÄR
1.Sirap: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sedan koka på svag värme 5-7 minuter.
2. Smäll smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Finhacka nötterna eller mixa i en blandare.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Lägg filodegen ovanpå varandra så att bladen inte torkar ut och lägg en fuktig handduk över.
6. Lägg ett ark filodeg på bänken och pensla med smält smör, lägg på ett ark och pensla igen, gör om detta tills du har 3 stycken filodegs-ark på varandra.
7. Lägg nötter längst ut på filodeg kanten längs långsidan och rulla ihop med hjälpa av en pinne. Krama sedan rullen med två händer och skrynkla ihop (se video).
8. Upprepa med resterande ark och fyllningen.
8. Pensla med resten av smöret och grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter eller tills de är gyllene.
9. Ta ut baklavan, häll över den kalla sirapen och strö över pistagenötterna.
10. Låt gärna stå 10-12 tim eller över natten innan baklava serveras.