Kolabullar med nötter i långpanna

JULI 09, 2020

Saftiga och fantastiskt goda kanelbullar långpannan  ”Amerikansk style”  kallas Cinnamon roll – som görs i långpanna och täcks med härlig glasyr på.

Jag har använd en rund form ca 30 cm i diameter men går bra med vilken form som helst.

26 st Stora bullar

60 Min

Saftiga och fantastiskt goda kanelbullar långpannan  ”Amerikansk style”  kallas Cinnamon roll – som görs i långpanna och täcks med härlig glasyr på.

Jag har använd en rund form ca 30 cm i diameter men går bra med vilken form som helst.

Ca 16 st. stora bullar

     Du behöver
  • 25 g  färsk jäst 
  • 3 dl mjölk, rumsvarmt
  • 9,5  dl vetemjöl special
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma mald
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,5  dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  •  1 ägg
        Fyllning:
  • 1,5 dl farinsocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk kanel malen
  • 1 ägg till pensling



    Frosting 
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 1,5 dl florsocker
  • 150 g färskost t.ex Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Rör ut jästen i litet av degvätskan i en bunke. Häll  sedan i resten av vätskan, ägg , salt, ägget  och socker samt hälften av mjölet och arbeta degen, förhand eller i hushållsassistent. Tillsätt sedan lite i tagen av smöret och arbeta in den.
  1. Tillsätt resten av mjölet, (lite åt gången) och arbeta ihop i ca 5 minuter till en smidig deg.
  1. Ta upp degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter täck med plastfolie. Under tiden gör du fyllningen.
  1. Fyllningen
  1. : Rör ihop alla ingredienser till fyllningen (viktig att smöret är riktigt mjuk).
  1. Kavla ut degen till en platta, 50 x 30 cm. och bred på fyllningen. Rulla med lite ihop till en rulle från långsidan. Dela degen i 17 bitar och lägg bitarna i en smord formen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 60 min.
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  1. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen 25 – 30 minuter, eller tills dem har fått härlig gyllenbrun färg.  Låt bullarna svalna en liten stund.
  1. Frosting:
  1. Tillsätt  smör, vaniljsocker och färskost i en bunke och vispa med elvisp, lägg florsockret och vispa till en fluffig frosting.
  1. Bred på lite frosting på varje bulle och njut menad dem är fortfarande varma.

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.