Krämig, len och god chokladpudding. Enkelt att gör och god dessert som kan förberedas och stå i kylen kvällen innan eller 1 tim före servering.
Tips: Vispgrädden kan bytas ut mot ytterligare 2 dl mjölk.
4-6 portioner
60 min
INGREDIENSER
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde 34%
0,5 dl strösocker
1 ägg
3 msk majsstärkelse
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk eller ljus choklad
Till servering
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
Vispa samman mjölk, socker, ägg, majsstärkelse, kakao och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp under omrörning på medelvärme och låt koka tills det är en tjockt. Dra av kastrullen från plattan.
Finhacka chokladen och rör ner den tills allt choklad är smält och du har en len kräm konsistens.
Häll upp pudding i servering glas eller små skålar som du plastar för att det inte ska bildas skinn på.
Ställ i kylen ca 1 timme tills puddingen är kall.
Servera med lättvispad grädde, bär eller frukt och Njut! Grund recept av Fredrik Nylén nya bok. (Receptet är lite ändrat ).